Promotieonderzoek

Onderzoek naar de relatie tussen de mate van digitalisering en de kwaliteit van de geleverde zorg van Nederlandse ziekenhuizen.

De openbare verdediging van de resultaten van dit onderzoek, dat is uitgevoerd bij de Universiteit van Utrecht, vindt plaats op 6 december 2022, 14.15 uur in de Senaatszaal van het Academiegebouw, Domplein 29 te Utrecht, naast de Dom.

Voor het meten van de mate van digitalisering van 72 Nederlandse ziekenhuizen is gebruik gemaakt van het EMR Adoption Model van HIMSS.

De door een ziekenhuis behaalde score is gekoppeld aan de kwaliteitsregistraties van Elsevier’s Beste Ziekenhuizen, van NIVEL over ongeplande heropnamen en van DICA over patiënten met darmkanker. Tot slot zijn interviews gehouden met medisch specialisten van elf ziekenhuizen over hun ervaringen met de digitalisering in ziekenhuizen.

Het proefschrift is op dit moment bij de drukker. De flipbook versie kunnen jullie hieronder bekijken en in pdf-vorm kunt downloaden via https://bit.ly/3DOUHxq

Thesis

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om erbij te zijn: de plechtigheid kan ook gevolgd worden via https://video.uu.nl/lives/senate_hall_phd_defense/