A_Trede2:Informatie:Dossiers:%DossierNieuwSamenvatting

Bart van Pinxteren, SpinDokAdvies

Samenvatten nieuw papieren dossier

Doel | wat

Van alle papieren dossiers die u ontvangt maakt u een samenvatting in het HIS

Rationale | waarom

Een samenvatting van het papieren dossier is belangrijk om snel een totaalindruk van een patiënt te krijgen, wanneer de zorgverlener niet goed bekend is met de patiënt. Door belangrijke episodes in de voorgeschiedenis een ICPC codering te geven, is de relevante voorgeschiedenis inzichtelijk.

Stappenplan | hoe

  1. Lees het papieren dossier door en voer relevante episodes met een ICPC in uw HIS in.
  2. Scan het papieren dossier in (bijvoorbeeld PDF) en koppel dit aan het digitale dossier van de patiënt.
  3. Geef dit bestand een herkenbare code, zodat u indien nodig, dit bestand kunt vinden en toegang heeft tot de (ingescande) papieren dossier.
  4. Zorg voor een beveiligde afvoer van deze medische gegevens.

Benodigdheden | wie & waarmee

  1. Contract met afvalverwerkingsbedrijf dat uw medische papieren documenten beveiligd afvoert en verwerkt.

Achtergrondinformatie

De Medische samenvatting is een onderdeel van het Medisch dossier. Het bevat geen ‘eigen’ informatie, maar biedt een overzicht van belangrijke medische gegevens vanuit verschillende dossierdelen van één patiënt.

Zo’n overzicht is belangrijk om snel een totaalindruk van een patiënt te krijgen, wanneer de zorgverlener niet goed bekend is met de patiënt. Dit geldt bijvoorbeeld voor een waarnemer, een coassistent of huisarts in opleiding die onbekend is met de patiënten in de praktijk. Een nieuwe patiënt of een patient die niet vaak het spreekuur bezoekt of niet altijd dezelfde huisarts consulteert (bijvoorbeeld bij een parttime werkende huisarts) is relatief onbekend voor de eigen huisarts.